Main Gila

Main Gila By Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym, Main Gila Di sebalik senyuman manusia manusia yang kelihatan normal itu terselit kegilaan yang ingin bebas dari segalanya yang menjerut kehidupan yang tidak akan pernah berhenti mengulangi sejarah yang tidak d
  • Title: Main Gila
  • Author: Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym
  • ISBN: 9789671158524
  • Page: 241
  • Format: Paperback
  • Main Gila By Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym, Di sebalik senyuman manusia manusia yang kelihatan normal itu, terselit kegilaan yang ingin bebas dari segalanya yang menjerut kehidupan yang tidak akan pernah berhenti mengulangi sejarah yang tidak dimakan waktu sehinggalah menemui maut Boleh jadi kau mati dengan kepala yang terpisah dari tubuh, atau boleh jadi kau mati melihat jantung kau direntap keluar mahupun mulut pDi sebalik senyuman manusia manusia yang kelihatan normal itu, terselit kegilaan yang ingin bebas dari segalanya yang menjerut kehidupan yang tidak akan pernah berhenti mengulangi sejarah yang tidak dimakan waktu sehinggalah menemui maut Boleh jadi kau mati dengan kepala yang terpisah dari tubuh, atau boleh jadi kau mati melihat jantung kau direntap keluar mahupun mulut pistol bercium dengan mulut kau Main Gila, sebuah buku yang menceritakan kegilaan yang menari nari di atas garisan normaliti.Antologi cerpen hebat garapan tujuh belas penulis yang merencah karya berdarah ini dengan cukup bergaya.
    Main Gila By Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym,
    • [E-Book] Ô Main Gila | By ↠ Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym
      241 Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym
    • thumbnail Title: [E-Book] Ô Main Gila | By ↠ Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym
      Posted by:Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym
      Published :2019-011-08T03:38:08+00:00

    About "Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym"

    1. Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym

      Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Main Gila book, this is one of the most wanted Aisa Linglung Luc Abdullah Sahidzan Salleh Ophan Bunjos Amal Hamsan Zoul Yazix Nurarnida Sabrina Khrlhsym author readers around the world.

    634 thoughts on “Main Gila”

    1. Beli 16 Disember 2012.Baca 17 Disember 2012.Durasi pembacaan 3 jam setengah sebab tertidur petang di tengah tengah 1 Aku nak letak 4.7 bintang sebab ada 1 2 cerpen yang kurang menarik pada aku Tapi itu aku lah Yang hanya sebagai pembaca Tapi bagusnya, kekurangan itu ditutup dengan kispen kispen yang hebat 2 Kispen cerita pilihan Suicidium Luc Abdullah, De Lejen Sahidzan Salleh, 7.62 mm Ophan Bunjos, Penebusan Khrlhsym, Suu Chi Fiq Vertigo, Catatan Syahid Abdullah dan Dhabit Hasrul Rizwan Sekali [...]


    2. Main Gila Selepas baca 2 cerpen awal, kegilaan tu terasa Oku Berkemeja Merah Jambu dan Sucidium dikira sebagai penarik untuk pembaca menyelak ke cerpen seterusnya Namun, usai cerpen ketiga dan seterusnya, saya seperti sudah dapat rentaknya Hampir sama Ceritanya berpaksi kepada pembunuh upahan Pistol Tembak menembak Aksi lawan Nyata hampir keseluruhan cerpen punya menu yang seakan sama Hanya berbeza daripada cara gorengannya Cuma cerpen yang di tengah iaitu Penebusan seperti berjaya menyentak kem [...]


    3. Fuh Terasa diri ini nak gila apabila membaca buku antologi cerpen ini Sesuai dengan tajuknya,Main Gila Novel ini mencatat sejarah peribadi saya sebagai novel atau buku pertama terbitan Lejen Press yang saya baca Novel antologi cerpen yang memiliki 206 muka surat ini mengandungi 16 buah cerpen pendek kesemuanya Hasil pembacaan saya,kesemua cerpen ditulis berdasarkan satu tema khusus Tema yang menjadi pilihan adalah BUNUH Saya akui,seperti yang saya nyatakan di atas,saya masih belum berkesempatan [...]


    4. aku bagi 5 sebab aku suka semua cerita memang ada certain cerita yang kurang dari yang lain, tapi most of the stories in this book is awesome memang lejen tak pernah baca sebenarnya tulisan dari most of the authors tapi aku pernah dengar la nama diorang, dari mostly tak tahu kenapa tapi aku rasa pesen RS je bila aku baca cerita diorang rasa puas yang sama bila aku baca tulisan RS ada cerita tu, dia lebih kepada romen meromen je, cerita pasal pembunuhan tu sikit je pergh dah la tengah baca time b [...]


    5. Cetakan 2012 Belian 2013 Bacaan 2014 Ada senda dalam El Dorado Ada jalan dalam Catatan Ada sambungan dalam Pembunuh Si Kapitalis Ada tangisan di mana2 Jangan main gila dengan nyawa orang Kau bukan malaikat


    6. Main Gila Antologi cerpen dengan setiap jalan cerita pembunuhan yang berbeza Paling aku suka cerita Penebusan by KHRLHSYM dan sesudah suboh by Wan Shafiq dan buat izwan hafifi dengan syahidatul huzaifah, geram geram je aku dengan pak kus dengan mak kus tu kan.


    7. Didominasi watak watak pembunuh profesional yang menjadikan aktiviti bunuh sebagai kerjaya Namun berlandaskan motif yang berbagai, siapa saja berpotensi muncul sebagai pencerai nyawa dari jasad apabila perhitungan akhir hanya membawa kepada satu destinasi Mati.


    8. paling nikmat dibaca bagi siapa yang suka cerpen berbau darah tentunya cerpen kispen Nurarnida Sabrina.


    9. Orang orang yang pernah terjumpa di jalanan, berselisih bahu, bertukar senyum dan mungkin dikenali lebih dari itu buku ini membuat hamba memikirkan kemungkinan kemungkinan ngeri bahawa Main Gila MG adalah edisi pendedahan tergempar huhu untuk cerita rahsia mereka yang ditopengkan dengan normaliti seorang manusia Mungkin Satu bintang kerana menerbitkan paranoia seketika di diri hamba Sebutir bintang lagi khusus untuk empat cerpen kesukaan hamba iaitu i Suicidium Luc AbdullahKisah sebuah permainan [...]


    10. Banyak juga rebiu dari pembaca pembaca lain yang mengatakan cerpen dalam antologi ini mempunyai idea cerita yang sama garu kepala.Memang sebelum membacanya lagi sepatutnya anda harus tahu awal awal bahawa ini adalah buku tentang kisah kisah assasination, so, janganlah pelik atau mengomel pula dah memang ini tema ceritanya sighya terlupa bila saya dijemput untuk menyertai projek main gila , but obviously, saya tidak menyertainya sibuk, tidak berpengalaman dalam genre cerita sebegini menjadi pengh [...]


    11. Mungkin terlalu bias untuk mengulas cerita demi cerita memandangkan rata rata penulis dalam buku ini adalah kenalan rapat aku Secara keseluruhannya, ada yang gila dan ada juga yang biasa biasa Penceritaan yang digarap dalam bentuk fiksyen berbaur aksi humor juga agak menarik apabila diselit bersama kisah kisah berdarah.Dan ternyata, garapan dari penulis penulis Kontrol Histeria yang turut terlibat menyumbang cerita dalam buku ini umpama menambahdalamkan lagi luka pada pembaca Masih saiko dan kua [...]


    12. Cerpen cerpen dalam Main Gila ni memang gilaKau jangan main main dengan kemampuan orangJangan main main dengan tahap mana orang mampu pergi okay, ayat tu memang huru hara haha Dengan kata lainnya everyone has his own limit and you don t go beyond the limitIf you go beyond their limitSomething bad might happenSo, be careful in what you say and what you doDon t trigger someone s temperOr you will be in a big messuntuk sambungan sila ke dianamohamad 2013


    13. Menarik Paling suka cerpen yang awal awal dan akhir akhir Yang tengah tengah banyak biasa biasa Favourite, Dhabit Suka cara penulis cerita, ayat ayat dia, deskripsi semua benda yang tolong kita bayangkan keadaan semasa berlaku kejadian Menarik Cuma nak tau bunyi tembak tu bini dia bunuh diri ke bini dia tembak dia Tembak dia lah kan pasal tu langkah terhenti and terus melutut


    14. Aku suka Suicidium, Innocent, Penebusan, Tugasan Terakhir, Suu Chi dan Dhabit cerpen yg lain pun best ada tarikan memasing tapi yg itu la yg paling aku suka ada penulis yg aku pernah baca, ada yg pertama kali tapi ternyata semuanya hebat belaka tapi Innocent la paling buat aku tergamam memang berdarah


    15. Ada yang bagus tu baguslah, macam cerita antara feveret aku karya Luc Abdullah Suicidium , Orphan Bunjos 7.62 mm , Nurarnida Sabrina Innocent dan Wan Shafiq Sesudah Suboh Selebihnya ada yang okay dan kalau diperbaiki sikit sure lagi best, dan ada gak yang takat mehhh je Overall, aku bagi 3.5 untuk buku ni


    16. Setiap penulis ada kelebihan masing masing dan aku lebih suka cerpen daripada penulis Kontrol Histeria yang memang aku minat baca tulisan mereka sejak dulu lagi seperti Ophan, Luc, Khrlhsym dan Zoul 3 bintang untuk sebuah sebuah antologi cerpen yang menarik.


    17. macam mana nak menikmati buku ni baca dengan teliti sambil bermain dengan imaginasi sendiri karya karya penulis buat aku rasa macam aku baca ensiklopedia pembunuhan terutamanya karya Nurarnida Sabrina.


    18. Its a good book Dalam dilema whether 3 or 4 Maybe between the intersection of 3 to 4 Overall buku ni best its just that cerita sangat slow and lenggok bahasa yg kurang terpahat pada hati but overall it was good book


    19. Kumpulan cerpen yang baik, masing masing punya elemen kejutan yang namanya kejutan Paling menarik perhatian adalah tulisan Luc Abdullah dan juga Hasrul Rizwan Diterbitkan oleh Lejen Press Patutlah lejen sangat







    20. Antologi cerpen yang menarik tentang pembunuhan Kau yang tak tahu apa apa pasal pembunuhan akan terasa mahu membunuh orang dengan kejam selepas membaca buku ini.



    21. Dhabit mengingatkan babi babi di zoo taiping yg tunduk dan berlalu seolah faham manusia bersenda tentangnya



    22. Aku tak tahu kenapa, tapi aku suka cerpen hasil tangan Hasrul Rizwan Penutup yang baik bagi sebuah antologi cerpen.



    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *