Nji pjesë e lindjes

Nji pjesë e lindjes By Anton Pashku, Nji pjes e lindjes None
 • Title: Nji pjesë e lindjes
 • Author: Anton Pashku
 • ISBN: -
 • Page: 472
 • Format: None
 • Nji pjesë e lindjes By Anton Pashku, None
  Nji pjesë e lindjes By Anton Pashku,
  • DOWNLOAD BOOK ✓ Nji pjesë e lindjes - by Anton Pashku
   472 Anton Pashku
  • thumbnail Title: DOWNLOAD BOOK ✓ Nji pjesë e lindjes - by Anton Pashku
   Posted by:Anton Pashku
   Published :2020-03-17T16:24:52+00:00

  About "Anton Pashku"

  1. Anton Pashku

   Anton Pashku lindi m 8 janar 1937 n Grazhdanik katund af r Prizrenit N n n, Get n, e kishte nga Zymi, kurse bab n, Tonin buk pjek s , nga Karash ngjergji katund pak m larg Zymit, rr z Pashtrikut Kishte t kryer shkollimin e mes m Gjimnazin real n Prishtin Gjith koh n punoi n Rilindje, nj her gazetar, mandej redaktor i Rubrik s s kultur s e n nj zet vjet t e fundit, redaktor n Sht pin Botuese Rilindja Shkrimet letrare filloi t i botoj q nga viti 1955 Shkroi proz dhe drama Vdiq n Prishtin , m 31 tetor 1995 N tregimet e Anton Pashkut dallohen tri qarqe themelore tematike ai i tem s s dashuris , i vetmis , t k rkuar dhe t kusht zuar nga nj totalitariz m dhe, qarku tematik p r dhun n mbi individin Tregimet e tij antologjike jan N n qarr po rrinte vasha, Flo ka, Kulla, Si e p rshkroi ndrr n e vet njeriu me kapel , Dy fjal p r nj plak dhe librin e tij kushtuar tymit, K naq sit e Megalopolisit, Anija e dehur.Me vlerat e veta t pakontestueshme artistike, romani Oh ka b r nj ndikim t ngadalsh m por t fort n proz n shqipe, q nga koha e shfaqjes s tij Dramat e Pashkut Sinkopa e Gof jan luajtur n Teatrin e Kosov s, n Teatrin ITD t Zagrebit, n Teatrin e Shkupit dhe n teatro t tjera t shqiptar ve Vepra e tij letrare, sht b r vler kulturore komb tare dhe tashm sht materie q m sohet n t gjitha nivelet e shkollave shqipe, ku ligj rohet let rsia bashk kohore shqipe.

  528 thoughts on “Nji pjesë e lindjes”

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *